Skip to main content

Music

Reviews

BitterSweet
Wauw!  Dat is een onverwachte wending. Natuurlijk, Komorebi, een eerdere single, was al dik donkere electro. Maar dat leek nog met een dun draadje aan de kwetsbaarheid van glas te hangen die we zo goed kennen van Origins, de debuut EP. Daarna kregen we Inside, Out, gekenmerkt door een post-rock, Yann Tiersen-achtige piano repetitie. Ouderwetse kwetsbaarheid van glas stond weer centraal. En nu landt Bittersweet, de nieuwe single. 

Het artwork toont pixel figuurtjes uit de vroege commodore 64 tijd. Zo lijkt de muziek van glas ook verbrokkelt. We knallen erin met kraut electro sounds op een 2 step beat. Welhaast als Tom Waits op What’s He Building In There, opent zangeres Mariëlle dreigend met “I gotta tell you, there is more than one way to skin the cat“. Hier is niets overdrachtelijk. Marielle blijkt geen kattenmens. Dan pikt ze het 2 step tempo op met dreigend beheerste uithalen zoals we die kennen van Komorebi. Als een wurgslang, kruipt haar stem omhoog naar je oor, met een stevige greep om hart en keel.

Met dit nummer is de Poison definitief in de Lolly van Poison Lolly. Het is vuig, strak, dansbaar, beklemmend, maakt kapot om op te bouwen: “Exploding! I trash the picture! There is no return… And so There is nothing left… Speak up! Spit it out! No bitterness.

Bittersweet misstaat geenszins op Festival The Crave. En wie had dat twee jaar geleden verwacht van Poison Lolly? 3voor12denhaag

Inside, Out!
is een piano gedreven song die vooral de aandacht opeist in plaats van afschrikt. Zeven minuten lang vraag je jezelf af waar het naartoe gaat, de urgente pianoklanken hebben een eigenaardige spanningsboog met de zang van Mariëlle Pronk. Het is zowel teder als cinematografisch te noemen. Het zou zeker niet misstaan als onderdeel van een eigenzinnige arthouse film. Waar je net als in het geval van Inside, Out! het einde zeker niet wilt missen.
3voor12denhaag

And here at the end of the page you find a little treat…
for all you piano players out there. The original piano score for No Way Out.
Happy playing!